3 tipp az egészség megőrzéséhez


  • 2017. március 13.
3 tipp az egészség megőrzéséhez

Jóllehet legtöbbünk tisztában van azzal, hogy az egészség és a jó teljesítőképesség fenntartásához elengedhetetlen a mozgás és a tudatos táplálkozás, mégis kevesen vannak, akik ezt nap, mint nap szem előtt tartják, és e szerint élik az életüket. Pedig a legfontosabb a megelőzés! Ha Ön szerint is így van, akkor olvassa el alábbi 3 tippünket – ezekkel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez!

1.) Odafigyelés a bélflórára

Tudta, hogy az immunsejtek 70%-a a bélrendszer környékén található? Bizony így van, éppen ezért az immunműködéseket jelentősen meghatározza a bél állapota. Harmonikusan működő immunrendszer elképzelhetetlen a bélflóra egyensúlya nélkül. Ezt az egyensúlyt pedig az élő mikroorganizmusok, az ún. a pro- és a prebiotikumok megfelelő mennyisége és összetétele határozza meg. Tehát az egészség megőrzésének érdekében a probiotikumok folyamatos utánpótlása kiemelten fontos. Erre az egyik legjobb módszer a probiotikus joghurt mindennapos fogyasztása. A FitLine ALL-IN-1000 pre- és probiotikus joghurtporból készült joghurt például kiváló minőségű. Segítségével 10 milliárd hasznos csíra, illetve 5 egymással teljesen összefüggő probiotikus mikroorganizmus juthat a bélrendszerünkbe. Mindezt mesterséges színezékek, aromák és stabilizálószerek mellőzésével.

2.) Sok zöld fogyasztása

Mai rohanó világunk étkezési szokásai, a túlzott stressz, és a környezet­szennyezés károsan befolyásolják szervezetünk összes folyamatát. Ezek sajnos túlságosan savas irányba tolják el a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Az ideális arány a következő lenne: 80% lúgos és 20% savas, de sajnos napjainkban ez az arány többnyire pont fordítva van. Jó tudni, hogy a legtöbb betegség háttérében az elsavasodás áll, hiszen egy elsavasodott szervezet nehezen birkózik meg a kórokozókkal, csökken a méregtelenítő képessége, romlik az energiatermelés hatékonysága. A felborult sav-bázis egyensúly jelei lehetnek pl: fáradtság, allergia, gombák, baktériumok, vírusok elszaporodása, túlsúly, stb.. A savas-lúgos egyensúly helyreállításában kiemelt fontosságú segítség lehet a Supergreens termékek továbbfejlesztett, új generációja: a Young pHorever termékek, amik kizárólag európai alapanyagokból készülnek. A pH Miracle Greens lúgosító por például több mint 40 különböző szárba-szökkent zöldség, zöld fű, levél és csíráztatott gabonaszem egyedülálló keveréke, ami több mint 100 szerves, természetes vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és flavonoidot tartalmaz. Ezek az összetevők nemcsak lúgosítják, hanem energizálják és táplálják is az ember sejtjeit.

3.) Sport

A testmozgás szerves részét képezi az egészséges életmódnak, úgyhogy ne legyünk lusták! Heti 3 db, min. 20 perces edzéssel (pl.: aerobic, kerékpár, kocogás) vagy jó pár hosszúra nyújtott sétával már sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért és persze edzettségünkért. Sportolás révén erősödik az immunrendszer, javul a szív, a keringés és a tüdő állapota, csökken a vérnyomás, normalizálódik a koleszterinszint, és csökken a szívinfarktus kockázata is. Csupa pozitívum! Ha viszont ülőmunkát végzünk, és mellette keveset mozgunk, akkor ne csodálkozzunk, ha a méreganyagok felgyülemlenek a testünkben.

szerző: Kató Iringó

forrás: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=3850

Érdekes volt? Osszd meg: