Nyáron is különös figyelmet kell fordítanod a bőröd egészségére


  • 2020. március 23.
Nyáron is különös figyelmet kell fordítanod a bőröd egészségére

A nyár lassan célegyenesbe fordul, de még így is van bő 1-1,5 hónapunk élvezni a napsütötte strand áldását. Különösen akkor, ha beterveztünk egy főszezonon kívüli külföldi nyaralást is szeptember környékére. Augusztusban, a legnagyobb hőségben érdemes fokozott figyelmet fordítani bőröd egészségére. Elmondjuk, mire kell kiemelt figyelmet fordítanod.

Mire figyeljek napozáskor?

Amennyiben eddig még nem volt alkalmad kimenni a strandra, hogy napozz egy kicsit, különösen oda kell figyelned az első alkalomra. Ha még nem barnultál le, ajánlott erősebb faktorú naptejet használnod. Később csökkentheted a faktorszámot, ha a bőröd már hozzászokott az erős napsugarakhoz.


Sajnos az ózonréteg sérülése miatt a napsugárzás ereje évről évre nagyobb. Éppen ezért ne azt vedd alapul, hogy 10-15 éve mennyire bírtad a napozást. Lehetőleg kerüld a közvetlen napfényt a 12:00 és 14:00 közötti időszakban, ugyanis ekkor a legerősebb az UV sugárzás.

Milyen izzadásgátlót használjak nyáron?

A nyári hónapokban bizonyára magadon is észreveszed, hogy gyorsabban jelentkeznek az izzadással járó kellemetlen testszagok. Ezért ilyenkor sokan váltanak extra erős izzadásgátlóra. Pedig nem ez a legegészségesebb megoldás.


Az izzadás a test természetes reakciója. Így próbálja meg csökkenteni a testhőmérsékletet. A feladat tehát nem az, hogy magát az izzadást szüntessük meg, hanem az, hogy az izzadással járó kellemetlen testszagokat okozó baktériumok ellen vegyük fel a harcot.


Ha dezodort vásárolsz, mindig ellenőrizd, hogy az adott termék tartalmaz-e alumíniumot. Az alumínium csökkenti ugyan az izzadást, de mindezt úgy éri el, hogy közben akkumulálódik a szervezetedben - azaz nem oldódik fel, raktározódik. Eközben csökkenti az agyműködés számára elengedhetetlen B1-vitamin termelését.


A megoldás tehát, hogy olyan anyagokból készült izzadásgátló termékeket vásárolj, amelyek nem a tested természetes reakcióira fejtenek ki valamilyen ellenhatást, hanem az ezekkel járó kellemetlen “tüneteket”, esetünkben a testszagért felelős baktériumokat veszik célba.


Ilyen és ehhez hasonló hasznos tanácsokat kaphatsz, ha ellátogatsz az idei, 2020-as Egészség Kiállításra Várunk szeretettel!

 

Érdekes volt? Osszd meg: