Tudatos szépségápolási tippek


  • 2020. március 23.
Tudatos szépségápolási tippek

A legtöbb nő használ valamilyen arckrémet, hajápolót vagy egyéb kozmetikumot bőre, haja és körmei szépségének megőrzésére. A tudatos bőrápolás azonban még mindig nem kap elég figyelmet, így sokak számára csak részeredményeket hoznak a különböző szépségápolási termékek. Elmondjuk mikre kell figyelnie, ha szépségápolásról van szó.

A mindenki számára elérhető kozmetikum: a víz

Bőre, haja és körmei egészsége nagyban függnek vízfogyasztási szokásaitól. A víz ugyanis segíti a kollagéntermelést, ennek hatására pedig a bőr ráncainak száma és mélysége egyaránt csökken. Ha a bőrsejtek szomjaznak, összeroskadnak. Ennek hatására a bőr szárazzá és érzékennyé válik.


Arról már nem is beszélve, hogy napi 6-8 pohár víz elfogyasztásával jelentősen segítheti teste méregtelenítési folyamatait. Így a pattanást okozó toxinok és az egyéb szennyeződések elleni harcban is nagyobb eséllyel indulhat, hiszen a megfelelően hidratált bőrön nehezebben jutnak át a kórokozók.


Mivel szervezete elsőként a létfontosságú szervek számára biztosítja a megfelelő mennyiségű folyadékot, így szükség esetén a hajától és a körmeitől vonja meg azt. Ezért a folyadék-alulfogyasztás szárítja és repedezetté teszi a bőrt, a hajszálakat és a körmöket egyaránt. 


Bár a megfelelő folyadékpótlás nélkül mit sem érnek a különféle szépségápoló termékek, ez nem azt jelenti, hogy a víz önmagában képes lenne betölteni ezt a szerepet. Az igazán szép és egészséges bőr titka, a folyadékpótlás mellett, a megfelelően kiválasztott kozmetikumokban rejlik.

Milyen kozmetikumokat válasszak?

Az egészségügyi szakemberek és a kozmetikusok alapvetően négy bőrtípust különböztetnek meg: a normál bőrt, a száraz bőrt, a zsíros bőrt, illetve a kombinált bőrt. Az alacsony faggyútermelése miatt kellemetlenül feszülő, húzódó bőr a száraz bőr. A zsíros bőrre fokozott faggyútermelés jellemző, ezért fénylik. Vegyes bőrtípusról beszélünk, ha az arcon lévő bőr más jellegű, mint a homlokon lévő. A normál bőr nem túl zsíros és nem túl száraz.


Amikor tehát kozmetikumokat választ, mindenképpen tájékozódjon, hogy az adott termék megfelel-e bőrtípusának! Ha a témával kapcsolatban szeretne személyesen is beszélni egy szakértővel, látogasson el a 2020-as Egészség Kiállításra, ahol elismert bőrgyógyász szakemberek válaszolnak kérdéseire.

 

Érdekes volt? Osszd meg: